Till dig Sara, innan jag glömmer det igen >.<

Kommer du ihåg att vi åt hembakat bröd hemma hos mig på nyårsafton? Du frågade mamma om receptet, och eftersom det är min mamma vi pratar om så hade hon naturligtvis inte bakat efter något recept utan på fri hand. I alla fall; Nu har hon slängt ihop ett recept på matbröd efter vad hon brukar baka. På ett ungefär, så du behöver inte stryka måtten precis! ^^ (själv rågar jag alltid på ett ungefär)

Astrids matbullar:

Ugn 200 C

2 dl vatten
1 dl Fibrex      Kokas upp!

Tillsätt sedan:
2 dl mjölk
1/2 dl rapsolja      (Kolla att temperaturen är lagom för jästen)

Häll över i degbunke

1/2 dl havrekli
2-3 msk linfrön
1/2 tsk salt
3 msk ljus sirap

1 paket jäst (torr eller färsk)

Vetemjöl till en lagom hård deg (här kom min mammas berömda definieringar... gissa och känn efter vad som blir bra ^^)
Jäs under duk 20-30 min. Knåda till släta bullar, blir ca 8 stora. Jäs på plåt, pensla med mjölk och grädda i ugn.
Låt svalna på galler under duk.

Vet inte alls hur länge, men du ser säkert när de får lite fin färg... Blir de svarta går de inte att äta, men blir finfint som grillbränsle vid nästa grillfest. ;P

I alla fall, hoppas du får ut något av detta! (och alla andra som vill ninja detta recept) Kram på dig sötis!

Kommentarer
Postat av: Sara

Yay! Bullar! Ska försöka mig på dem när jag kommer hem igen. Nu är jag preci nyanländen till Härnösand inför min 2 veckorspraktik...jag är helt själv. Jisses. :P Tur att det fanns internet på rummen. Ska slå dig en signal och berätta nått superkul sen :D Kram

2008-02-03 @ 17:38:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback