Kollaps

Äntligen är jag av med den tunga bilan som vilat över mitt huvud... Gjorde min tenta idag, fy fan vad skönt att bli av med den.Gick riktigt bra o skriva trots att jag satt på första raden närmast bordet där man lämnade in tentorna, så alla kom och sprang förbi mig hela tiden. Gick bra trots det, som sagt. Klarade av att skriva på det allra mesta, dock nästan ingen av räknefrågorna. Matte och logik är inte min grej. Pratade med Johan utanför när vi skrivit klart, och han hade ungefär samma taktik som jag, haha. Jag har räknat ut att jag BÖR klara gränsen för godkänt (30 p) med ganska många poängs marginal. Det förutsätter dock att läraren tycker att jag har rätt (VA? kan JAG ha FEL?) på det jag skrivit. Borde jag ha. Så mycket som jag slitit.

Gick ner på stan och käkade en pizza till lunch i sällskap med Joanna och Dennis. Länge sedan man åt pizza. Ganska gott. Promenerade hem (kändes nyttigt) och mådde illa när jag kom hem (mindre nyttigt). Av någon underlig anledning. Har gått över till nu i alla fall.

Har mest slappat sedan dess och spelat lite olika dataspel. Vad fan, man orkar ju inte göra något som kräver mental koncentration. Inte efter den totala mind-kollapsen jag hamnade i efter jag kom hem. Men nu, frihet. För en helg i alla fall.

Torbjörn har rättat våra PM. På tiden, lämnade in dem mitten på januari. Ska kolla hur det gick på tisdag.

Pysslat lite med fotoalbumet också. Så roligt! ^^ Börjar ta sig, kom igenom ytterligare en tidsperiod i korthistorien. Är inte lika duktig som Sara med stenkoll på händelseförlopp och datum, jag tar det i den ordning jag minns händelserna och räknar kallt med att datum inte är något jag kommer bry mig om när jag om några år tittar i fotoalbumet för att minnas... :-) Ska nog låta framkalla lite fler kort. Och så vill jag köpa mig någon ny CD-skiva. Och några mangapocketar. Ligger väldigt långt efter i de serier jag läser... Hm. Mycket man vill ha och inte pengar till allt. Ska ju leva också, dessutom hatar jag nudlar.

Sammansvärjning?!

Jag börjar fan undra. Var ambitiös och klev upp strax efter åtta för att plugga. Någon gång vid lunchtid gick jag på Willys för att handla tentamat till imorgon och strax efter att jag kommit hem igen började något jag skulle likna vid helvetet braka lös. Jag tror att ALLA mina grannar började leva om på ett eller annat sätt, en spelade ashög musik, andra turades om att springa i trapphuset och någon jävel tyckte det var roligt att börja leka snickare. Det är total sammansvärjning mot mig och Bea, bara för att vi inte ska få ro till att sista-minuten-panik-plugga inför morgondagen. Dumma dem. Vi resonerade huruvida man på bästa sätt kunde åtgärda alla störiga människor. Vi kom fram till att spotta på dem inte var så bra för att då får de gratis DNA-bevisning, men att kasta mjölkpaket och äpplen i huvudet på dem som springer och gapar i trapphuset borde vara ok. Även om man missar målet så har man ju i alla fall klargjort sin synpunkt... Lol.

Hm, våran ena spisplatta uppför sig konstigt. Hade ställt en panna  på den för att den andra var varm, och då började det låta konstigt... Var som att plattan vibrerade eller nåt, det lät skitkonstigt. Dessutom var plattan lite varm trots att den inte varit på alls idag. Mysko.

Haha det där jävla postbudet höll på att skrämma ihjäl mig idag. Beställde i måndags ett fodral till min Ipod för att den inte ska bli allmänt skadad och repig så lätt. Hur som helst så ringde det på dörren så jag kilade och öppnade. Hann knappt öppna dörren innan postbudet släppte ner sverigest största kartong så det dånade i golvet, och han skrämde strumporna av mig till på köpet.
"LENA ANDERSSON??" skrek han
"Näää, Lisa" pep jag, skitdarrig efter skrämsmällen
"JAHA" skrek han "SKRIV PÅ HÄR"
Lisa skrev på, fick sitt paket och kunde äntligen stänga dörren. Shit vad darrig i knäna jag blev. Vem väntar sig världens *PANG* när man öppnar dörren för brevbäraren??

Hör vad jag säger. Detta är en enorm sammansvärjning för att få mig ur balans, promise. Och jävligast av allt är att jag glömde köpa tuggummi.

Byta? Törs man?

Hur skulle det se ut? Jaja idag har det varit någon slagt Öppet Hus-dag på vårt lilla mediahus, inte något att fästa någon större vikt vid förutom att de upptog en massa plats i svarta havet. Å andra sidan fanns det gratis godis så man ska inte klaga! :P

Såg anyway att de ska starta en ny mediautbildning till hösten med säte i Borlänge (av alla ställen). ”Kreativ ljusdesign för scen och arena” eller något åt det hållet hette den, 2 år till att fördjupa sig i ljusteknikens labyrinter och mot en utbildning till ljusmästare. Oooooh precis en sådan utbildning som jag letade när jag sökte högskola förra våren... *vill ha*. Problemet är att jag trivs mycket bra där jag är, och den här utbildningen känns också mycket rolig. Känner inte riktigt för att hoppa av programmet efter bara ett år, det blir svårt att få en bättre klass... Dessutom blir höstens omgång av nya programmet, just det, en förstagångsgrupp. Jag har varit i en sådan sits hela tiden under gymnasiet och även om det finns fördelar med att vara pionjär så tror jag att något års utvecklande av detta programmet bara gör det hela bättre. Anyway, om jag fattat det hela korrekt så kan jag plugga på högskola med fullt studiemedel upp till 6 års studier på helfart. Så, detta betyder att jag kan plugga klart mina 3 år här, plugga 2 år till på den nya utbildningen och fortfarande bara vara ca 24 år när jag är klar. Då kommer jag att ha kompetens för BÅDE fotograf/redigerare, OCH ljusmästare/ljustekniker. Plus lite erfarengeter inom ljudteknik, och då är allt ungefär som jag tänkte mig från början... Eftersom jag är fisk och inte sällan har svårt att veta vilket ben jag ska stå på, så är det kanske bäst att kunna en del om allt jag gillar? Dessutom ger det fördelen att jag kan söka arbete på en betydligt större arbetsmarknad, och har då en aning större chans att få jobb. Efter att jag är klar kommer vi även förhoppningsvis hunnit bli av med den här jävla blå regeringen så de röda kan ordna upp soppan de nuvarande kommer hunnit ställa till med.

HAH, detta är var jag kallar en argumentation! Min svenskalärare skulle varit stolt. Fick in en liten snygg politiskt färgad känga på slutet också, mouahahha. Men så är jag också bäst. ^^

I övriga läget är det fortfarande tentaplugg som gäller. Blä. Gjorde mixningsövningen idag, gick riktigt bra. De hade alltså gjort ett helstolligt radioprogram med konstiga nivåer, omväxlande för högt eller för lågt ljud och en del annat trevligt. Det var uppenbart att innehållet inte var av någon större vikt, för programmet inleddes med frasen: "Hej och välkomna till Kvällskvisten, din pinne i ögat!" LOL nån som tittat för mycket på Nilecity, tro? Men roligt var det i alla fall. De är så skojjiga våra ljudlärare...

Hurra, hurra

Jag lever fortfarande, även om mina uppdateringar av bloggen inte är särskilt frekvent förekommande... Frågan är om jag lever nästa vecka. Tentamen i Audioteknologi, bit i den! Aj. *bet i en sten* Äh, min humor är på låg nivå som vanligt. Har idag suttit på en genomgång av programmet ProTools i Mac-salen på skolan. Måtte alla helvetes förbannelser hagla över dessa fanskap till datorer. Och min bror överväger på fullaste allvar att köpa en! Jag försökte å det bestämdaste att avråda honom i denna fråga men vette fan om jag lyckades.

Wiiii seminarium på onsdag... Eller kanske inte så mycket "wiii".  Uäck vore ett mer passande ord! :P Vi jobbar i par om att göra en mixningsuppgift innan seminariet, med tillhörande labb-rapport på ca 500 ord. Labben  går ut på att justera nivåer och annat skumt i realtid på mixerbordet i en mixdown som sedan ska redovisas på seminariet. Eftersom jag inte var hemma i helgen och jag missuppfattat hur man ordnade bokningen av studion blev resultatet att enda lediga tid som återstod var imorgon från 9-12. Jippi. För att ordna det ännu skojjigare så har vi en vansinnigt tråkig föreläsning från 13-16, och efter det kommer labbrapporten att måsta skrivas. Vilket betyder att jag kommer vara helt körd i skallen på kvällen och en hel dags tenta-plugg gått om intet. Men jag SKA klara det! Goddamn it jag ska klara uppgiften, seminariet och tentan, därmed basta. Sådetså. (man kan ju inte ge upp o förväg, på det viset vinner man inga matcher)

Har i alla fall beställt ett case till min Ipod nu, blev lite skrämd av malins prat om "lättrepad" och "många andra har påpekat". Så nu har jag i alla fall investerat, det blev ett fodral i hårdplast. Jag är smått allergisk mot silicon-fodralen, god know hur mycket damm de drar åt sig! Spela roll att de går att tvätta/diska, de är lika fort smutsiga igen. Dammagneter. Fodralet jag beställde har tydligen även en karbinhake fastsatt, låter skoj. Förmodligen går den att avlägsna när så nöden kräver.

Borde ta att boka flyg och tåg-biljetter till när jag ska åka hem vecka 10. Börjar vara dags. Tänk om flyget är fullbokat...? Well, whatever, då tar jag tåget. Shit the same.

Börjar se fram emot bokrean. Startar 27 eller 28 februari om jag minns rätt. De utannonserade på något ställe hela "Sagan om Belgarion" av David Eddings för 59 kr per bok, 5 delar. Bra pris, för alla fem blir det.... hm... *använder kalkylatorn* 295 kr. Ungefär vad man får 1 och 1/2 bok annars, typ.

Jag har ätit alldeles för mycket söta och feta saker sista veckan. Brukar inte oroa mig i övrigt men jag känner att sockerhalten är alldeles för hög. Jag tar nog ingen skada av 1 vecka, men jag var i alla fall duktig och kom ihåg att både köpa och använda grönsaker till middagen! ^^ Får försöka fortsätta den trenden, tallriksmodellen ska vara rätt bra har jag hört rykten om. Borde börja motionera på något sätt. Gah, jag får ångestattacker när jag hör hur ambitiös sara och malin är. Jag har inte haft träningsvärk på flera månader... Men nu har jag skaffat en PowerBall, så nu jävlar ska här tränas armmuskler! Efter det kanske jag klarar av att börja göra armhävningar också, haha. Man ska börja i någon ände, antar jag.

Ska nog läsa liiite till i mina böcker (kurslitteratur om ljudteknik på engelska är bara SÅ inte roligt), sen ska jag göra en tidig kväll.  Att sova vid 23 duger inte,  ska man upp tidigt behöver man minst 8 timmars sömn... och för att få det garanterat måste man nästan räkna in en timmes försöker-att-somna-tid. Nu får man väl se om  jag lyckas, haha.

Har återupptäckt hur roligt det kan vara att leka med bilder i photoshop. Dock har jag även upptäckt att jag inte sparat photoshop-lektionerna vi fick av Jörgen på gymnasiet. Damn. Men jag klarar mig nog ändå. Good-tutorials och Obsidiandawn är trevliga sidor.

Take care and live well

Vredesutbrott!!

Oh my god vad jag hatar dessa jävla självöppnande dörrar som existerar i varenda jävla affär i detta samhälle! Alltså okej, poängen med dem är fin, man sparar på folks leder och man behöver inte trängas lika mycket om det är många på en gång som ska in/ut... MEN, varför är de så förbannat sega?? Sensorerna som känner av när någon kommer och som gör att dörren öppnas är ju helt klart inställda efter gamla pensionärer med rullator! (Jag LOVAR, jag skulle kunna krypa fram mot dörren och den hade ändå inte hunnit öppna sig innan jag kommit fram) Jag som gärna trampar på lite extra hinner ju för fan krocka med dörr-fanskapet innan den öppnas, eller som på Willys idag, när den började öppna sig men stänges igen efter typ 1 decimeter! Jag kunde ha slagit mig rejält! Som tur är har jag snabba reflexer och hann stanna ändå, men det är ju rent jävla livsfarligt... Speciellt när de inte kan ha samma dörrsort överallt (som öppnas i mitten ut mot sidorna), NEJ då, på vissa ställen ska de vara så jävla pretto och ha en dörr som öppnas från SIDAN, så eftersom man siktar på mitten så går man nästan in i dörren i alla fall!! *morr* Alltså, som en följd av detta så har jag sedan några år tillbaka den vanan att jag sträcker fram en hand eller två på armslängs avstånd i förväg, för att dörren ska hinna öppnas tillräckligt mycket för att kunna ta sig igenom. Anyway, om ni nu någon gång ser en person som verkar simma fram när hon går ut genom dörren till snabbköpet så är det förmodligen bara jag. ^^


Oooh invigning av nya kårhuset nere på stan imorgon! Så trevligt det ska bli! :) Hoppas jag i alla fall... Kan man ju inte riktigt veta förrän efteråt.