Då vet man att man lever

Helt klart. Har varit lite osäker på den punkten, jag menar, man går ju mestadels och flyter runt i ett emotionellt ingenstans, hur ska man kunna veta att man inte alltid är likgiltig? Har fått bekräftelse på den saken i alla fall, för idag har jag varit så förbannad så jag skakat och hört mitt eget hjärta slå. Vad fan är det för fel på folk, hur VÅGAR han bara misshandla sin egen klasskompis?! MIN kompis dessutom! Han ska få så mycket spö när jag kommer åt. Mentalt eller fysiskt, får se vad som blir av. Gud. Arg. Men nu ska jag lugna ner mig, men som sagt: nu vet man att man lever.

Radiosändning igår, det gick så bra så jag blev rent förvånad! Man kanske inte tappat stinget trots allt...? Eldprovet blir den individuella sändningen på torsdag, bara en vecka kvar... Det får gå bra. Har aldrig gjort livesändning ensam förut, men jag kan ju inte veta om jag kan det eller ej förrän jag försökt, eller hur?

Och hemtentan sen. Hm. Måste nog vara lite ambitiös och försöka skriva lite till ikväll, bara en vecka kvar på den med.

Har rumstrerat om i skivsamlingen idag, fick ju 2 nya med dagens post. ^^ Har tagit bort det sunkiga CD-stället jag hade i bokhyllan och ställt upp skivorna mellan högtalarna istället.

Wiiie, har köpt en tiger på Ica! Så söt! Kunde inte låta bli, det stod liksom "Lisa" på den. Har lite svårt att komma på ett namn åt den, på något sätt är det inte lika lätt som det var när man var liten... Lutar åt Sheeba, eller något sådant. Det är ju trots allt en tiger. ^^
image6

Att bero på tiger så bakade jag tigerkaka igår, smaskens att äta till en kopp thé. :P Nej, nu får det vara nog. Finns annat jag kan göra, det blev en snabb uppdatering i alla fall!

Blä blä blä

Jag är trött och har ingen ork, ingen diciplin och definitivt ingen lust att trampa upp till skolan och fixa med radion. Don´t want to! >_<

Undrar om jag håller på att bli sjuk.

Tvättar också, det är ganska skönt att få det gjort även om något pucko hade hällt vanligt tvättmedel i facken för mjukmedel och flytande tvättmedel. Fick ringa bovärden och be henne ta bort klägget, det var totalstopp. Inkompetenta grannar... *sura sura*

Har faktiskt kommit igång liiite med att skriva på min hemtenta, och läst lite i böckerna. Inte mycket skrivet, men i alla fall en början. Det är nästan det som är svårast, att komma igång.

Har blivit mycket CD-inköp den senaste tiden, så här mycket skivor har jag inte handlat på år. ("mycket" är ett relativt begrepp)

- Sonata Arctica - Unia
- The Birthday Massacre - Violet
- Blunda - Essence of Chaos

3 skivor inom loppet av en månad. Den sista köpte jag igår, 60 kr var inte farligt. Man måste ju nästan stödja den lokala musikkulturen, haha. Nej, men den skivan var helt okej. Om jag inte ser upp kommer jag vara en konstig blandare av goth/svartrock/synth förutom den metal jag lyssnar på sedan förr. LOL.

Känns lite bättre nu. Eller... GAH sändning imorgon!! Hilfe!! Äh. Det går säkert bra, I hope...

Illa

 
 
Inte som i ?jag mår illa? för det är en helt annan historia. Känns illa i mina axlar, och i mina fötter. Typ. Köpte mig ett linne idag, fastän jag egentligen inte tänkt handla kläder denna månad. Vill ha min kjol från Odium... De hatar mig. Thats it.

Ska kila i duschen så jag blir någorlunda respektabel, om det nu går. Orka. Köpte en Baileys idag! ^^

Bläääää min kurslitteratur ligger på mitt skrivbord och hånar mig! >_<
Ynf. DET är illa. Måste ta tag i min hemtenta, annars kommer dessa 2 veckor gå alldeles för fort. Snyftsnyft.

Nej. Skärpning. Göra sig i ordning var det. NU! March!

Mjau

Gah. Vet inte riktigt vad jag ska fördriva tiden med at the moment...

Tittat på nyaste knappnytt igår, spenderat en del tid på YouTube så jag har blivit en smula less även där... Varit och handlat på Willys.

Har i och för sig ett repotage att redigera. Men ynf. Det kändes jobbigt. Orka.

Omg nu måste jag allvarligt undersöka om jag håller på att bli sjuk. Sitter på fullaste allvar och funderar på om jag ska ärligt och uppriktigt köpa mig en kopia av World of Warcraft. Helt legalt. Jag tror jag håller på att bli sjuk. Måste.. stå... emot... kämpa! :P Nej seriöst det är absolut ingen bra idé, speciellt som jag får en hemtenta nästa vecka. Köper jag ett spel nu så kommer min uppmärksamhet att vara en aning... splittrad. Jag har som jag tidigare nämnt inte mycket till diciplin så det vore inte så hälsosamt att utsätta mig för en sådan risk. Brukar sluta med att man sitter där sista kvällen innan inlämning och sliter sitt hår och förbannar sin låga arbetsmoral för att man måste stressa fram ett skitjobb. Well, första steget till vishet är självkännedom, tror jag! ^^

Haha. Att bero på titeln så gjorde jag en lustig typisk Lisa-grej här om dan. Var på Willys med Patrik, hade lite bråttom så jag gick med raska steg och kom ikapp en tant. Vad gjorde Lisa? Tanten i fråga blockerade gången så Lisa utbrast (utan att tänka mig för) ett ljudligt "mjau" , ungefär som för att uttrycka "gah, vad du är ivägen, flytta på dig!" och sedan smet jag smidigt förbi. Patrik höll på att skratta ihjäl sig. Han berättade sedan att tantens min var helt obetalbar, uppenbarligen hade jag varit både nära henne och i princip jamat i örat på henne så hennes reaktion var att skräckslaget stirra sig förvirrat omkring. Blev ju knappast bättre av att jag var så snabb på att ta mig förbi så det tog henne nog en stund att detektera var ljudet kommit ifrån. Herregud, är jag bra eller? ^^

I´m the best. That´s it.

Ska nog fundera på att laga mig lite mat. Kanske orkar vara ambitiös senare. Eller lat. :P

AAARGH  kan inte skavsåret på min fot läka någon gång? Jag kan inte vara ute och promenera/springa/jogga/motionera alls innan jag blivit av med fanskapet, usch vad less jag är. Bläh.

Älskar min nya ljusstake alltså. ^^ Tror jag blivit beroende, vill ha fler. Haha.

Mjaaaau.

Dragon, the Dragon Lord

Var en låt jag hörde en gång för länge sedan. Minns den inte nu, inte just mer än vad själva refrängen inleddes med och det kommer man inte långt med. ^^
I alla fall så har jag äntligen fått min ljusttake, med drakar på! Den är så fin! I adore. Sitter ett mörklila ljus i den just nu, har 1 till av den färgen, 2 till av en ljusare lila plus 1 mörkt blodröd. Ska köpa svarta och gröna någon gång i framtiden hade jag tänkt.

Har fått ganska mycket gjort idag, det känns mycket bra. Sovit ut ordentligt, otroligt skönt. Städat i lägenheten, inte bara dammsugit utan även skurat golvet halleluja! Dessutom diskat och slängt 2 påsar med retur-kartong uppe på återvinningsstationen vid Willys, inte klokt hur duktig man kan vara. ;P
    Har även tittat lite i kursboken inför nästa föreläsning, samt skrivit lite intervjufrågor till mitt repotage. Stickat klart en vante och lagat ett anständigt mål mat i tid, för en gångs skull! Inte klokt hur ambitiös jag är.

Stora frågan är om jag ska idas göra något mer vettigt ikväll... Eller... Nej, jag har varit sugen på att måla ett bra tag nu idag, ska nog sätta mig och göra det. Fast jag kanske ska utrota lite mer dammråttor i vardagsrummet, de undgick min exorcism under förmiddagen.

Mjau.

LOL

Hahahaha jag var bara tvungen att kolla hur "vuxen" jag var sedan jag läst i Saras blogg... Jag är tydligen också för mogen för min ålder, dock landade jag på 14.1 vuxenpoäng och en ålder på 25.8 år. Haha. I övrigt fick jag samma omdöme som Sara, bla "Sälj din bil, den är omiljövänlig". Goddamnit jag svarade ju för fan att jag INTE HAR bil!

Curse them.

Var ganska intressant att prova spela rollspel i söndags. Dock var tärningarna inte på min sida alls... Ynf. Kändes inte så bra för min självkänsla att malin och Jennifer klarade att slå under sin gräns på 3, och jag som hade en gräns på 10 slog typ 13 eller nåt så jag förstod inte ett jota av vad som hände. Tror det var i den vevan jag blev helt mentalt utslagen av den där gubbens magi, eller hur det nu var. Lol.

Hahahahaha Patrik har somnat på soffan. Den karln kan ju fan somna överallt. Vad ska man säga.

Jag är trött. Slut i huvudet. Skolarbete att göra. Vill inte. Snyft.

Kanske ska åka till ÖB idag. Wiie!



Jag vill spela dataspel.

Vad gör man?

Bra fråga. Jag orkade inte uppdatera seriöst i måndags, det var jag både för trött och grinig för! Nej skulle ju åka med flyg från "Luleå Airport" till Arlanda kl 14.15, så jag fick skjuts av mormor och morfar. När jag checkar in står det att flyget är försenat och beräknat till 14.35, vilket gjorde mig lite nervös eftersom jag skulle med ett tåg från Arlanda 16.06. När jag kommit genom säkerhetskontrollen står det på skärmen att flyget beräknas avgå först 14.50, vilket gjorde mig ÄNNU mer nervös. Det är inte mycket tid att vinka på om själva flygtiden är 45 minuter... I alla fall när vi fick gå ombord på planet meddelade piloten att vår "slot"-tid (uppenbarligen lyft/landning) var sagd som 15.15, varpå jag i princip gav upp hoppet helt. Orsaken till dessa förseningar var tydligen att de hade bemanningsbrist i flygledartornet på Arlanda samt till något mer, men det hade tydligen strulat för dem hela morgonen och förmiddagen. Landade i alla fall på Arlanda typ 16.25 eller något sådant, så det var ju totalt kört för mig att hinna med tåget. Ynf. Fick fråga när nästa tåg gick, det var 17.17 så det var inte så farligt tänkte jag och köpte biljett. Nä, jag hade fanimej knappt hunnit gå ner till Arlanda Central förrän de ropar ut att tåget är försenat till 17.45, senare även till 17.50. GAH. Kom mig slutligen iväg typ åtta minuter i sex, och det var i sanning skönt att äntligen få vara på väg hem. Allt strul höll på att knäcka mig där ett tag... Tack Patrik för att du höll mig sällskap och att du stod ut, du fick mig på avsevärt bättre humör än vad jag annars skulle ha varit! ^^

I alla fall så sket det sig totalt med mina planer på att skriva klart hemtentan måndagkväll, eftersom jag kom hem typ någon/några timmar senare än vad jag annars skulle gjort. Trött som tusan var jag också. Dock får man lite perspektiv på saker och ting, när jag som värst beklagat mig på sms så ser jag på TV-skärmarna de har i vänthallen att "40 personer döda i sprängattentat i södra Irak" och "Ingen tros ha överlevt flygplanskraschen i Kamerun, 114 döda när planet nästan helt begravts sedan det störtat i ett träsk".

Som sagt, man får lite perspektiv. Så synd om mig var det faktiskt inte, när man tänker efter. Men lite måste jag ju få sura! ^^

Dagen har jag ägnat åt att, i sista-minuten-panik, göra en intervju till dagens redovisning (fick baske mig bra omdöme, inte illa för att vara ett stressjobb!) med min lägenhetskompis. Haft redovisning i skolan och tagit en promenad från ena änden av stan till den andra, och tillbaka igen. Känner mig en smula duktig då. ^^

GAAAH jag  vill ha min ljusstake, och det NU! Och kjolen från Odium. Mys. Och så vill jag att Patrik pallrar sig upp från Skåneland så man får träffa fåntratten någon gång, jag börjar bli lite less på att ladda telefonen 2 gånger om dagen... ;P Haha.

Skrivit brev idag också, det är ganska trevligt. Hederligt gammalt brev, som man skrev när man var liten. Mysigt.

Många röster

"Många röster talar.

Din är som vatten.

Din är som regn,

när det faller genom natten.

Sorlar lågt

sjunker trevande,

långsam, tveksam,

kvalfullt levande.

 

Skälver som en grund

bakom alla ljud,

sipprar och silar

mot min hud,

sveper sig lent,

sluter mig inne,

fyller mina öron

med viskande minne.

 

Jag vill sitta tyst

där jag inte kan störa dig.

Jag vill bo och leva

där jag kan höra dig.

Många röster talar.

Genom dem alla

hör jag bara din

som ett nattregn falla"
Karin Boye

Hemtenta

Woooooooo sjunger Bon Jovi i sin "Livin on a prayer". Jag håller fanimej inte med. Detta är baske mig inte kul, jag har alldeles för mycket kvar och alldeles för lite tid. Snyft. Huset fullt idag sedan strax efter kl 10 så jag hann inte skriva något innan allt kalas-spektakel hann börja (pappsen fyller 50 år idag, info för den som undrar). Sen  var det fullt i ett antal timmar, som sagt. Jag smet undan en timme för lite prat i telefon, mycket lugnare än att sitta mitt i flocken av släktingar. I alla fall blev jag så trött så det har inte blivit så mycket jobb i eftermiddag heller, morr. Jag är helt enkelt för karaktärssvag. Eller snarare diciplin, speciellt om jag är trött. Ynf.
    Åker flyg imorgon 14.15, bör om allt går som det ska vara tillbaka i Falun 18.30. Kommer förmodligen inte orka skriva något under kvällen, men med lite flyt kommer jag orka upp på morgonen och skriva lite då. Lika att jag kliver upp tisdagmorgon och skriver det sista innan kl 12 då den ska vara inlämnad. Hoppas detta ska gå, känns inte så kul att måsta skriva om skiten.

Jag längtar till jag får min lilla ljusstake, den kommer vara så fin. ^^ Ska gå in på Indiska och köpa mig några ljus också, kommer vara svårt att välja bara... Hum. Får ta några av varje. Kanske kilar in på Tiimari också och köper, de har 5 st för priset av 4 tror jag. Eller om det var 5 för 20 kr... Äh, whatever. Har varit extremt sugen på att investera i lite CD-skivor nu ett tag, men då är frågan vad jag ska köpa först... Har ju som inte råd att köpa alla jag vill ha på en gång. Gah. Nä nu får jag sluta, det enda jag ska köpa mer denna månad är Sonata Arcitcas nya album som släpps den 25:e. Wiiiiiiiiiie!

Jag har stora förhoppningar på detta rollspelsscenario som Patrik skriver ihop, hoppas han hinner klart utan att stressa ihjäl sig bara. ^^ Och att de andra inte får psykbryt på mig om jag inte kan, jag börjar nästan bli nervös... Äh för helvete. Om jag fattat saker korrekt så ska jag vara Warrior/översteprästinna så den som protesterar hugger jag huvudet av och offrar till den heliga Drakguden! ^^ Bwahahahahahaha *vansinnesskratt*

Nej nu är jag trött. Sov. Sov. SOOOV!

Ouch!

Det värker en smula i höger arm och fingrar... Så går det när man pratar i telefon för länge! :P Man blir tokstel. Men whatever, har man trevligt så får man uthärda några umbäranden. ^^

Tentamen imorgon, start kl 9. Sedan kommer jag vara tämligen otillgänglig merparten av dagen, ska försöka skriva så mycket som möjligt innan jag ska med tåget.

Wiiiiiiiiie jag har beställt min drak-ljustake idag! Woho! Kunde maybe lägga in en bild också, hum... ska se om jag hittar... Ja, här fanns den! Twindragons, helt underbar. ^^ Har gått och kikat på den ända sedan i höstas någon gång, de hade den på Tiimari i Falun men sedan försvann den. Snyft. Hittade den på internet igen så då är jag glad!
image4
Så fin så. ^^

Har haft sista laborationen idag, nu blir det bara en delkurs till (Radioproduktion) sedan är det sommarlov. Och till hösten börjar vi med bildämnen igen, wej! :) Har även idag köpt biljett till LjudLjus&Bild-mässan i Gustavsberg nästa vecka, 40 platser fanns det totalt. 150 kr, då ingår inträde och bussresa dit och hem. Om jag fattade det hela rätt ligger detta ganska nära stockholm. Det är i alla fall en mässa med massor av företag inom ljud, ljus och bild som ställer ut montrar så man får springa runt och kika. Wiiie! :D Vi kommer missa en redovisning i skolan, hoppas bara det är värt det. Det tror jag.

Yes, så har det äntligen kommit till handling att jag ska få prova spela rollspel. Finally, efter alla dessa år av väntan! Hoppas nu att det är lika roligt som jag föreställer mig, det  verkar så kreativt och spännande! Har en liten dröm om att få spela DarkElf, och om jag är snäll så kanske jag får som jag vill... ;P Min inspiration hämtar jag framförallt från Heroes of might and magic, mest från nr 5 eftersom det är en så genomarbetad värld mytologiskt. Eller så beror det på att jag faktiskt inte haft intresse att undersöka den saken i de tidigare spelen, men det är ju inte heller hela sanningen. Jag tror inte att de tidigare har lika rikt detaljerad gudavärld och kopplingar, men de har fokus på andra bitar och är underbara spel ändå.
image5

There you go, Patrik. Här har du min Blood Fury, se om du kan komma på någon fiffig idé utifrån den. ^^ Ska förmedla de redan befintliga idéerna till Jennifer och Malin och höra vad de säger. I promise.

Undrar om jag ska göra ett sista försök till inläsning innan tentaskrivningen börjar imorgon... Jo. Lite ambitiös måste jag vara, jag vill ju ogärna behöva stressa på måndagkväll. Diciplin. Hum. Eeh. Hur man nu skaffar sådant, går det att köpa på Willys, tro?

Ynf

Det är ett bra ord. Ynf. Säger ganska mycket. Användbart till mycket! ^^

Argh. Min mobilräkning är skyhög redan. Fortsätter det så här kommer jag ha en monsterräkning i slutet av månaden... Ynf. Haha. :P

Hade äntligen den allra sista föreläsningen med kursens tråkigaste lärare nr.1, hoppas bara för guds skull att något har fastnat i mitt huvud så jag klarar skriva tentan också. Ljudteori och akustik är inte hälften så kul som det låter, så... Äh, man får tillgodogöra sig den fakta man har nytta av och glömma resten. Mycket enkel logik. ^^
Sprungit på stan med Tess och gjort vår Ljudlandskap-uppgift. Vi spelade in i en av galleriorna nere på stan. Började med att gå in genom de automatiska dörrarna på bottenplan, genom en korridor (förbi några affärer), genom ett café och upp för rulltrappan och ut. Ska bli se hur lång tid det tar för klasskompisarna att gissa var vi varit. :) Sedan vi knatat upp på skolan och lagt upp ljudet på servern så knatade jag till tågstationen och köpte biljetter. Det blir ca 600 kr för tåg + 500 kr för flyget. Men då blir det lite smidigare resa, i alla fall hem hit. Men herregud vad ont jag fick i fötterna, dock märkte jag det först när jag kom hem så det var ju bra. ^^

Sitter och virkar på något som är tänkt att bli en filt. Vad det blir i slutändan ska bli spännande att se... Med lite tur skulle den kanske kunna bli klar och tillräckligt fin att ge bort i doppresent till min nyaste kusin. Erik Axel, enkelt att komma ihåg när han är fyller år eftersom han är född på min 20:e födelsedag. Mycket praktiskt. Men man får faktiskt lite ångest, för när den där ungen fyller 10 år så fyller jag 30 år... Ynf. Igen. Det är nu man känner sig gammal. ;P

Måste gå och handla. Har inte haft någon (drickbar) mjölk på typ 2-3 dagar. Dumt. Slut bröd, slut juice och slut kaviar. Då är det kris i Kapernum. Men det är så JOBBIGT att orka gå och handla. Ynf. For the last time.

Bara sådär allmänt

Valborg igår, ganska trevligt. Började med att försöka få igång grillen, det tog ett... ähum... bra tag. Åtta personer och ingen vet riktigt hur man gör?? :P Jag kände inte att jag hade något att bidra med, kolgrillning är inte sånt vi sysslar med hemma i nordligaste norrland. ^^ Hade det varit ved hade jag kunnat styra upp det hela, men kol är en helt annan femma. Vi kastade på en hel del tändvätska och några tändstickor och hoppades på det bästa! Haha. Den gick igång efter ett tag, som sagt.
Vi var ett ganska stort gäng som var ute mitt på Norslund och grillade, några timmar ute blev det. Fast det var ganska kallt i jämförelse med helgens värmebölja, det var "bara" 10 plusgrader ungefär mot 18-25 under helgen. Shit happens. Vi höll till i Louisas lägenhet senare på kvällen när alla ätit klart och så. Det var också ganska kul, med trubadurer och Singstar. Sen började en del folk bli onödigt full så de betedde sig mysko och bitvis ganska skrämmande. Ännu senare kom det dit en massa konstigt folk jag inte kände igen, samt den där idioten till bodensare som, vänligt nog, slog ett hål i en kökslucka och sparkade sönder en dörr i lägenheten mitt emot. Hatar verkligen den killen. Som sagt blev det en ganska obehaglig stämning där efter tolvtiden så jag tyckte det kändes lika bra att gå hem. Man ska sluta när man är på topp, heter det ju. Pratade i telefon restrerande timmarna av natten så då kändes det mycket bättre sen. ^^

Tvättat idag... Inte klokt vad mycket tvätt man kan få på 2 veckors tid. Skumt. Jag tror jag tvättade i grevens tid, tog det sista strumpparet idag och de sista byxorna luktade rök från gårdagen så det kändes mycket strategiskt riktigt att ha en tid i tvättstugan idag! Synd att man blir så trött bara.

Yay, köpte spelet GuildWars-Factions i lördags! Wiie! Det är superfint spel, asiatiskinspirerad värld och supersnygg grafik. Riktigt roligt, ingen månadskostnad heller som i Wow. Kalasbra! ^^ Är mycket förtjust i min Necromancer/Monk, Moira Shadowhand. Så söt. ^^
Nej, jag har inget liv, jag vet. Jo, tentamen på fredag. Hemtenta, ska lämnas in tisdag. Wej.image3