Mygg!

Så har man införskaffat sig årets första myggbett, har klarat mig ganska bra med tanke på att det lider mot slutet av juni redan... ^^ Så går det när man är ute i solen om kvällarna när myggen är som mest ute och surrar. Curse them.

I vanlig ordning har jag inte uträttat något vettigt idag, förutom att jag börjat sticka en smula. Ska upp tidigt imorgon och måla så blir mamma glad, funderar på att försöka chocka henne med att kliva upp kl 7. Tihi. Om man lyckas, det vill säga...

Jaja så sitter man igen i photoshop lite smått, färgläggningen fortsätter. Mjau, det är svårt. Men så har jag inte varit ambitiös och arbetat med programmet på ett tag heller.

Midsommar blev en lugn historia, lite likör och trevligt sällskap. Synd att man blir så trött så fort bara.

Fick godkänt på tentan tillslut ändå, nu kan man äntligen andas ut! Fick hjärtklappning när läraren påstod att jag saknade källreferenser (vilket var det jag tamigfan lade ner mest tid på att fixa) och behövde komplettera. Tack och lov satt felet i hennes dator så jag behövde inget göra utan fick godkänt. *phew* ^^

Fick spela lite WoW idag, snart lvl 17 med min Rouge. Det var nästan lite overkill att försöka sig på ett monster på lvl 19, men jag var såå hääääär nära att klara av det, men så fick han in sista slaget och då dog jag. =(
Ynf.
 
Frågan är om man ska gå Jennifer till mötes och skaffa sig en Xanga, men då måste jag traggla mig igenom villkoren för att man ska få vara med och det är engelska och det är jobbigt... Har lånat Eragon av brorsan så jag ska göra slag i saken och läsa den också. ^^


Spliiit!

Köpte lite alkohol idag, kunde inte bestämma mig om jag skulle ta Baileys, Dooleys eller en Passoa. Så jag köpte Midori istället. ^^ Haha.

Jag glömde mitt mönster till sockarna jag vill sticka i Falun... Ynf. Det var inte  roligt alls, hur ska jag då kunna roa mig? *snyfta snyfta*

Sen har jag fått kommentar på hemtentan, läraren säger "jättebra och välskrivet, men du måste ha källhänvisningar till litteraturen". WHAT?! Vad fan kallar hon det jag har då? Klotter i marginalen? Jag förstår ingenting, jag har ju källhänvisningar till varenda sak förutom mina egna reflektioner, och sådana ska man väl inte ha referens till? Suck. Jag fattar ingenting. Visserligen har jag inte alltid refererat till kurslitteraturen utan även använt annan litteratur och websidor, men jag HAR använt kurslitteraturen så varför gnäller hon? o_O

I alla fall så har Malin åkt söderöver igen, det var roligt att få härja alla 3 muppar tillsammans igen. Var ju ett tag sedan. Dock höll jag på att bli lite knäckt där på slutet, det blev lite väl hårdkörning där ett tag. ^^

Mjau. Ska nog sova snart, orkar inte vara uppe och grubbla. Dessutom så sitter bror och raidar så jag kan inte ens sneaka mig till en stunds dataspel. >.< Om jag inte drar fram Photoshop förstås.... Hehehehehehe.

1 år

Det är inte klokt vad tiden susar förbi en utan att man märker det. Idag, just på dagen, är det 1 år sedan jag tog studenten. Så fort jag skrivit klar min rapport och lämnat in så har jag sommarlov, vilket innebär att jag gått ett helt skolår på högskolan här i dalarna. Tid är en väldigt abstrakt och mystisk sak när man tänker efter.

Värmeböjlan som sköljer över Sverige har även nått hit till Falun, och det är nära på ett under att jag inte smälter till en pöl där jag sitter. Ska inom några dagar återvända till den bistra, kalla, norden; alltså åter till norrbotten med andra ord. Fast enligt väderrapporteringar hemifrån har det varit lika varmt där. Märk väl, jag klagar inte, jag bara konstaterar att det har varit en ovanligt varm försommar.

Har idag även (äntligen) köpt mig en egen digitalkamera, känns mycket trevligt! Nu kan jag kuta runt och fota och dokumentera lite vad som händer och sker, samt (nästan viktigast av allt) få in mina artistiska alster i datorn. Wie!

image7
Bild jag tog på kyrkogården som ligger nära där jag bor. Väldigt vacker gravkammare, har den som skrivbordsunderlägg för tillfället.

Ska lägga mig och vila en stund, verkar som jag blir uppe ett tag till med datorn sen. Mycket att stå i, mycket att göra. Måste förresten städa lägenheten och packa innan jag åker hem... Hej och hå. Allt på en gång.

3 dagar kvar...

Hjälp. Tre dagar kvar till deadline och jag har knappt skrivit halva tentan än... Snyft. Måste planera radio ikväll, varför får man ingen inspiration när man behöver den? Fast jag har ändå en liten smula tillförsikt, nog ska jag väl ändå klara detta! Jag fick ju godkänt på min monstruöst hemska Akustik-hemtenta som jag gjorde förra månaden, och den var skitsvår. Nog ska jag väl klara av att skriva godkänt på denna som faktiskt handlar om mer familjära ämnen som massmedia, journalistik och radio? Eller, jag ska försöka. Fixar jag ett hyggligt radioprogram också så bör jag kunna klara denna delkurs med.

Det är synd att vi inte hinner spela mer rollspel innan sommaren, men det är inget att göra åt. Nya friska tag till hösten så kanske jag hunnit komma över min första-gången-ångest också. ^^ Det kan utveckla sig riktigt spännande, bara Malin kommer ihåg att spara våra lappar med stats och förmågor, vet ej om jag kommer minnas dem annars... Eller vår kära spelledare bör ju ha det uppskrivet någonstans annars. Ska fråga så jag hinner börja lära känna min roll lite, kanske rita ett bättre porträtt av henne under sommaren? Ritade ett som hastigast några veckor sedan, när jag får tag på en kamera eller en scanner kan jag lägga upp den här kanske.

Att bero på Malin, undrar hur hon har det? Varit i London och allt. Får ta och se om jag får tag på fröken och höra efter hur läget är.

Nej då, jag skolkar inte alls från hemtentan nu... *visslar oskyldigt*
Jag har idétorka. Dumt. Och boken är inte alls vidare hjälpsam, det står om politik hit och politik dit, statistik här och mer diagram där. Svårt att hitta något som är väsentligt OCH användbart att skriva om. Jävla rosa mediabok.

Har varit obeskrivligt varmt väder de senaste dagarna. Inte för att jag klagar. Varje morgon när jag vaknat denna vecka har termometern visat på över +40 grader. (!) Något svalare i skuggan förstås. Och väldigt svalt i lägenheten. Ganska bra när man ska sitta och jobba, vill man ha lite värme kan man gå ut en snabbis på balkongen. Köpte sandaler igår, mycket bra! Lite dyra, men bekväma. Det är det som räknas. Har inte ägt ett par egna sandaler på 2 år, inte sedan mina gamla gick sönder alltså. Pytt.

Nej, om man skulle återgå till det ambitiösa arbetet kanske?  Eller nej förresten. Laga mat först.

1 vecka kvar

Sen ska tentan in, därefter en rapport på mitt kommande radioprogram och sedan veckan efter det kanske jag kan ta mig ro och åka hem för sommarlov. Yay!

Känner mig lite nere idag. Bara totalt allmänt trött, funderar på att sova en liten stund. Stora frågan är huruvida jag kommer kunna somna ikväll i sådana fall... Blir så illa tvungen.

Ska äta en chokladfylld banan strax. ^^ Så trevligt så. Har fått min kjol från odium också, måste bara kila ner till Jennifer på stan för att hämta den hos henne. Wiiie! Skumt att det alltid tar minst en och en halv månad för dem att leverera, jag menar det står på hemsidan att deras leveranstider är mellan 1 och 4 veckor... Jaja. Skumt det där. Funderar på att köpa mig en klänning (!) därifrån. Jag, som aldrig har klänning annars... men det skulle varit trevligt. Om jag väntar tills hösten så kanske begäret gått över. ^^
    Däremot vill jag köpa mig en digitalkamera. Nu. Men den jag vill ha finns varken i Falun, Borlänge eller ens Gävle för den delen. Enstaka exemplar kvar på OnOff i Luleå, men det är nästan så jag funderar på att kanske köpa en annan modell än den tilltänkta... Men jag vet inte. Får grubbla ett tag till. Men jag vill... Nu! Suck. Tålamod är en dygd brukar det sägas... Jag är ganska odygdig med andra ord. ^^